ATENTIE! Este obligatoriu sa cititi si sa intelegeti toate regulile generale, si sa va asumati toate riscurile inainte de a intra pe terenul de joc!just paintball baia mare

DECLARAŢIE ASUPRA ASUMĂRII RISCULUI

DEFINITII:

JUDECATORUL : Oficialul care da semnalul de start sau de oprire a jocului sau de intrerupere a jocului (verificarea vopselei, accidente sau penalizari).

ARBITRUL : Oficialul si antrenorul pentru fiecare echipa- el este responsabil pentru respectarea urmatoarelor reguli:
1. El trebuie sa se asigure ca jocul poate incepe si sa comunice acest lucru Judecatorului.
2.El trebuie sa semnalizeze orice incident, accidentare sau orice necesitate de verificare a vopselei.

ZONA DE SIGURANTA : Este zona unde jucatorii isi pot da la o parte ochelarii de protectie si sa-si incarce armele. Este localizata numai in afara zonei de joc.

ZONA DE JOC : Zona unde jocul poate fi practicat. În aceasta zona este obligatoriu sa purtati echipamentul de protectie.

DEAD ZONE: Zona unde jucatorii eliminati trebuie sa astepte pana cand jocul se va sfarsi. Acest teren este situat in incinta zonei de joc, deci este obligatoriu sa fie respectate toate regulile de siguranta prevazute in aceasta zona.

CAPITANUL : Fiecare echipa trebuie sa aiba un lider al ei, numit capitan.

IN INCINTA TERENULUI

Armele cu vopsea trebuie sa aiba un dispozitiv de blocare , ce va fi inserat in teava de fiecare data exceptand momentul cand va aflati pe terenul de joc sau in raza de tragere. Toti jucatorii trebuie sa foloseasca aceste dispozitive sub aceste circumstante, altfel penalizarea va fi: ELIMINARE.

Este obligatoriu pentru fiecare persoana (arbitrii, jucatori, spectatori) sa poarte ochelari de protectie atunci cand acestia sunt expusi in mod direct actiunilor din campul de joc in timp ce jocurile sunt in plina desfasurare sau atunci cand sunt expusi unei zone in care armele sunt folosite.

Fiecare sistem de ochelari de protectie trebuie sa includa o masca de fata complet aprobata si un dispozitiv de protectie a urechilor, fabricat special pentru fiecare model de ochelari de protectie. Acest sistem nu trebuie stricat sau deteriorat. Toate sistemele de ochelari de protectie fac obiectul inspectiei de siguranta si de aprobare. Nerespectarea acestor indicatii duce la ELIMINARE.

Un jucator activ care isi descopera ochii intentionat (suficient pentru a fi ranit) in timpul unui joc, in afara aprobarii si sub directa supervizare a unui arbitru, va fi elimimat din joc.

Nerespectarea purtarii ochelarilor de protectie sau indepartarea temporara, inclusiv ridicarea deasupra sau lasarea dedesubtul ochilor sau in alte conditii decat cele aprobate va avea ca rezultat ELIMINAREA jucatorului.

Daca un jucator este lovit, el trebuie sa strige "MORT" pentru a-i anunta pe ceilalti jucatori ca a fost eliminat. Un jucator este eliminat din joc atunci cand este marcat cu vopsea in orice loc al corpului sau echipamentului.

S tartul jocului. Cand arbitrii sunt siguri ca jocul poate incepe, ei ridica mana dreapta pentru a-l anunta pe Judecator; dupa aceasta Judecatorul trebuie sa dea un semnal folosind o trompeta. Acest semnal va anunta inceputul jocului. Numaratoarea inversa si semnalele "jocul poate incepe" vor fi anuntate ambelor echipe simultan. Pe terenul de joc nu au voie sa fie mai multe persoane decat numarul dinainte anuntat de jucatori. Se poate intampla ca o echipa sa inceapa jocul cu un numar mai mic de jucatori decat cel anuntat. Jocurile nu vor fi amanate pentru jucatorii intarziati sau pentru defectiuni la echipament. Arbitrul va elimina orice jucator care nu este impreuna cu echipa sa la locul inceperii jocului si in momentul cand semnalul de incepere a fost dat. Deasemenea el poate elimina orice jucator care paraseste zona de start inainte ca semnalul de incepere sa fie dat. Penalizare: ELIMINARE

Daca doi sau mai multi jucatori sunt marcati simultan. Arbitrul va decide care jucator este eliminat atunci cand jucatorii implicati nu sunt de acord cu ordinea in care ei au fost marcati.

Un jucator care nu striga oprirea jocului pentru verificarea vopselei asupra unui jucator in momentul in care a observat ca acesta a fost lovit (fara ca jucatorul in cauza sa stie) comite o infractiune. Este obligatoriu ca in acest caz jucatorul sa strige : "VERIFICARE DE VOPSEA" . Penalizarea: ELIMINARE

Un jucator care ascunde sau sterge intentionat o marcare cu vopsea comite o infractiune.Orice argumente, certuri, abuzuri sau limbaj obscen folosite impotriva jucatorilor, arbitrilor sau judecatorilor in incinta sau in afara terenului sunt interzise. Penalizarea: ELIMINARE

Comportamentul agresiv, inclusiv contactul direct sau incercarea de a pune mana pe arma adversarului se penalizeaza cu eliminarea. Împuscarea intentionata a unui arbitru, judecator, spectator sau jucator deja eliminat este interzisa. Penalizarea: ELIMINARE

Împuscarea unui alt jucator aflat la o distanta foarte mica si impuscarea intentionata in zone neprotejate (cap, gat) sunt interzise si se penalizeaza. Aceasta penalizare nu se aplica daca se va demonstra ca au fost respectate conditiile acceptate de regulament care prevede o distanta minima impuscarii. Penalizarea: ELIMINARE si adversarul ramane in joc.În timpul jocului, un jucator marcat cu vopsea de catre colegii de echipa sau de catre el insusi, este eliminat.

PENTRU FIECARE JUCATOR CARE ESTE CONSTIENT SAU NU, CA INCALCA REGULULILE, SI NU PARASESTE JOCUL, ARBITRUL SAU JUDECATORUL TREBUIE SA STRIGE: "CULOAREA NUMARUL __ (NR. DE INREGISTRARE) PARASESTE JOCUL"(DE EXEMPLU NR. 6 ROSU PARASASTE JOCUL). IN CAZUL IN CARE SE REFUZA, PENALIZAREA VA FI: ECHIPA DESCALIFICATA.

Daca in timpul jocului masca de fata a unui jucator este din intamplare data la o parte si acesta se afla in zona de joc, el este obligat sa se arunce la pamant cu fata in jos, sa-si acopere fata sau capul cu mainile si sa strige: "OPRITI JOCUL" atata timp cat este necesar pentru ca jocul sa fie oprit.

Un jucator nu are voie sa traga intentionat in directia capului altui jucator de la o distanta mai mica de 5 metri.Daca un jucator s-a accidentat pe teren in timpul unui joc el trebuie sa respecte regulile de la "masca pierduta" (vezi paragraful anterior). El este obligat sa se arunce la pamant si sa strige "OPRITI JOCUL"

Toti jucatorii trebuie sa respecte acest lucru si sa opreasca focul imediat. Un arbitru are voie sa opreasca jocul pe intreg terenul in cazul unei accidentari, raniri sau a unei urgente (de exemplu fulgerare sau trasnet). Daca un joc este oprit pentru o urgenta si arbitrul conduce aceasta urgenta toti jucatorii trebuie sa ramana pe loc pana cand localizarea lor exacta a fost adusa la cunostinta judecatorului din teren. Acesta trebuie sa inregistreze si timpul exact scurs de la inceputul jocului. La dispozitia arbitrului jocul poate fi repornit sau reprogramat ulterior. ARBITRUL POATE FLUIERA O SINGURA DATA (UN FLUIERAT SCURT)

Imediat ce s-a determinat ca un jucator a fost marcat acesta trebuie sa-si ridice arma deasupra capului si sa paraseasca terenul imediat in asemenea fel incat sa nu interfere cu jocul care se desfasoara in continuare. În plus DACA JUCATORUL SE ELIMINA SINGUR , el poate anunta o singura data ca este eliminat. Se va permite jucatorului sa anunte ca este lovit daca se va elimina singur din joc. Daca va fi eliminat de arbitru, el nu trebuie sa vocifereze sau sa creeze situatii jenante ce nu isi au locul.

Un jucator eliminat trebuie sa paraseasca terenul cat se poate de rapid si pe drumul cel mai scurt, urmand directiile date de arbitru. Dispozitivul de blocare al tevii trebuie activat atunci cand jucatorul a trecut in afara terenului de joc. Jucatorul eliminat care nu merge direct catre exteriorul terenului, ramanand sa asiste la joc/lupta comite o infractiune.

Un jucator eliminat care comunica, verbal sau vizual cu coechipierii, comite o infractiune. În afara anuntului auditiv in momentele in care se anunta ca sunt eliminati, jucatorii respectivi trebuie sa paraseasca terenul fara sa semnalizeze verbal sau in alt fel coechipierii, jucatorii adversi, jucatorii eliminati sau spectatorii. Penalizarea: INCA UN JUCATOR AL ECHIPEI RESPECTIVE VA FI ELIMINAT!

Jucatorii eliminati nu pot pasa echipamentul sau munitiile coechipierilor. Orice jucator care primeste echipamentul pasat va primi, deasemenea, penalizare: ELIMINARE

Este interzis oricaror persoane asociate cu o echipa care joaca in momentul respectiv (antrenor, sponsor, jucatori de rezerva, etc) sa vorbeasca intentionat, sa gesticuleze sau sa transmita orice informatie care ar aduce un plus de cunoastere jucatorilor activi aflati in teren. Daca acest lucru se va intampla va atrage dupa el o penalizare impotriva echipei cu care persoana joaca in acel moment, cand se produce ceea ce s-a interzis mai sus; se va penaliza prin puncte echipa in acel joc/lupta. Daca incalcarea regulilor mentionate mai sus are loc in alta parte, punctele de penalizare vor fi indreptate spre echipa persoanei. Penalizarea: ELIMINARE

VERIFICAREA VOPSELEI

Verificarea poate fi ceruta de catre orice jucator activ in orice moment in timpul jocului, dar jucatorii nu sunt obligati sa raspunda superfluu si/sau la cererile care sunt pentru distragerea atentiei. De asemenea nici judecatorii nu vor raspunde la intrebari privitoare la situatia jocului.(de exemplu: cat timp a mai ramas, locatia steagurilor, asezarea jucatorilor activi, etc.). Ceasul, timpul de joc nu este oprit pentru verificarea vopselei. ÎN ACEST CAZ JUCATORUL TREBUIE SA STRIGE: "Verificarea vopselei".

Verificarea vopselei din partea neutra: un judecator va efectua o verificare "neutra" a vopselei daca in timpul verificarii, el va expune jucatorul la loviri care sa interfereze cu activitatea normala a jocului. Un jucator devine neutru numai cand judecatorul se apropie indeajuns ca sa atinga jucatorul strigand "Acest jucator este neutru ", si semnalizeaza neutralitatea jucatorului tuturor celor din teren. Dar, pana cand arbitrul striga ca jucatorul care e verificat este neutru, jocul continua. Atunci cand nu se inceteaza focul si/sau deplasarea spre un jucator neutru, constituie infractiune. Penalizarea este: ELIMINARE

Un jucator care cere o verificare a vopselei asupra lui insusi ramane in joc numai pana cand un judecator efectueaza o verificare a vopselei asupra lui.
Cand un judecator efectueaza o verificare neutra, el trebuie sa semnaleze neutralitatea jucatorului pentru toti cei aflati pe teren: (1) strigand "Acest jucator este neutru" sau (2) ridicand o mana sus deasupra capului jucatorului.

STRATEGIILE SI PURTATORII DE STEAGURI

Steagul poate fi transferat intre jucatorii activi. Nu se poate transfera steagul de la un jucator eliminat la unul activ. Penalizarea: Ambii jucatori eliminati si steagul returnat.

Purtatorul de steag trebuie sa tina steagul la vedere astfel incat sa fie vazut atat de arbitri cat si de ceilalti jucatori din teren. El poate purta steagul in mana sau in jurul gatului, dar nu trebuie sa foloseasca steagul ca scut sau sa-l ascunda intentionat. Penalizarea: Jucator eliminat si steagul returnat la Statia Centrala.

Un purtator de steag eliminat trebuie sa lase steagul imediat, sa se anunte "MORT!" , sa-si scoata banderola si sa-si ridice mainile deasupra capului pentru a semnaliza faptul ca este eliminat si sa paraseasca imediat terenul. Penalizarea: Steagul este returnat


SFARSITUL JOCULUI

SEMNALUL DE SFARSIT AL JOCULUI: Semnalul de sfarsit de joc va fi sunat daca:
· Steagul este ridicat.
· Timpul pentru joc a expirat.
· Toate focurile trebuie sistate la semnalul de sfarsit de joc iar jucatorii din teren trebuie sa activeze dispozitivele de blocare a tevilor.
· Un fluier va suna pentru a anunta sfarsitul jocului, acesta fiind dat de Judecator. Înainte de aceasta, fiecare arbitru trebuie sa ridice mana dreapta in fata Judecatorului pentru a-i acorda acestuia libertatea de a anunta sfarsitul jocului.

SEMNALELE:

- SUNET DE FLUIER: pentru a marca inceputul si sfarsitul jocului
- UN FLUIERAT SCURT, DUPA STRIGATUL "OPRITI JOCUL": pentru a marca orice accident; se opreste jocul sau se anunta rejucarea acestui joc.
- "AFARA", "ELIMINAT" (strigat de un jucator): pentru a anunta un jucator eliminat, un purtator de steag eliminat sau pentru orice verificare cronografica.
- VERIFICAREA VOPSELEI (strigat de un jucator): pentru a anunta cererea pentru verificarea vopselei de catre arbitru sau Judecator.
- RIDICAREA UNUI BRAT AL ARBITRULUI DEASUPRA CAPULUI UNUI JUCATOR: pentru a anunta ca jucatorul este neutru pentru verificarea vopselei sau alte motive si deci acesta nu poate fi o tinta.
- RIDICAREA BRATULUI DREPT DEASUPRA CAPULUI UNUI ARBITRU: pentru a anunta Judecatorul ca jocul poate incepe/fi oprit
- NR.__ PARASESTE JOCUL!: pentru a anunta jucatorul ca incalca regulile si acesta trebuie sa paraseasca terenul de joc.
- ACEST JUCATOR ESTE NEUTRU: pentru a anunta ca jucatorul este neutru si nu poate fi o tinta.
- OPRITI JOCUL, URMAT DE UN FLUIERAT SCURT (strigat de un jucator,arbitru sau Judecator): pentru a anunta un accident sau ranire ce a avut loc pe teren.

SI NU UITA CEA MAI IMPORTANTA REGULA :

!!! NU SCOATE MASCA IN TEREN !!!

 
Joaca Online|Echipament| Vremea | Forum | Contact