CAPTURE THE FLAG

 capturarea steaguliSunt necesare urmatoarele
        2 baze cu steag;
        2 echipe egale numeric;
        2 steaguri care sa fie arborate in bazele respective

Limita de timp sugerat
:30 de minute. Limita poate fi schimbata in functie de marimea terenului de joc, acoperire sau numarul de jucatori.

Reguli de desfasurare:   
      1. Toti jucatorii trebuie sa inceapa jocul de la baza unde se afla steagul propriu (sau punctul desemnat a fi punct de pornire)  si nu pot parasi aceasta zona decat atunci cand jocul a inceput;
      2. Jucatorii care au fost  loviti sunt eliminati din joc;
      3. Daca un jucator este eliminat in timp ce poarta steagul, el trebuie sa lase steagul acolo unde a fost lovit sau sa il agate de cel mai apropiat obiect (nu de alt jucator);
      4. Jucatorii care sunt eliminati nu au voie, prin cuvinte sau gesturi, sa indice orice intentii sau localizari ale membrilor echipei adverse;
      5. Cand un jucator poarta steagul, acesta trebuie sa ramana vizibil tot timpul si trebuie carat in mana, legat de mana sau de gat.

Pentru a castiga jocul: capturati steagul echipei adverse si aduceti-l la baza proprie sau eliminati toti inamicii.

Tactici: Echipa trebuie impartita astfel: o forta defensiva, pentru a apara steagul propriu si o forta ofensiva pentru a captura steagul echipei adverse si a-l aduce in baza proprie.Forta ofensiva trebuie sa fie mai numeroasa decat cea defensiva. Datorita acestui lucru, forta ofensiva trebuie sa actioneze rapid si sa revina inainte ca adversarul sa aiba timp sa va cucereasca.

PLUTONUL DE EXECUTIE

      Jucatorii se impart in doua echipe egal numeric. Iau distanta de 20-30 de metri intre ei si stau insirati unul langa altul. Se da cu banul pentru a se desemna echipa care incepe. Fiecare echipa trage cate o bila/persoana pe rand. Dupa ce jucatorul a tras,daca nu elimina adversar, avanseaza un pas. Invingatoare este echipa care o elimina pe cealalta. Pozitia preferabila este cu markerul la spate si cu mana la "mostenitori". Este un joc foarte frumos. Mai ales pentru incepatorii, carora le e frica sa nu fie impuscati prima oara. O sa stea drepti, tremurand carnea pe ei.

plutonul de executie

DEATHMACH

Fiecare jucator porneste dintr-un loc ales de catre acesta. Nu exista limita de bile sau timp. Jucatorul marcat sau cel care ramane far bile este eliminat.Castiga cel care ramane ultimul in viata.

Tactici: Cand doi se bat al treilea castiga! asteapta ca unul din cei 2 sa fi eliminat pe urma elimina-l pe cel ramas.

TEAM DEATHMATCH

Sunt necesare urmatoarele

-2 baze;
-2 echipe egale numeric;

Limita de timp sugerata: 20 de minute. Limita poate fi schimbata in functie de marimea terenului de joc, acoperire sau numarul de jucatori.

Reguli de desfasurare:   

      1. Jucatorii nu au voie sa-si imprumute bilele de vopsea;
      2. Cand un jucator si-a terminat bilele de vopsea el este eliminat din joc;
      3. Toti jucatorii trebuie sa-si inceapa jocul de la baza unde se afla steagul propriu (sau punctul  desemnat a fi punct de pornire)si nu pot parasi aceasta zona decat atunci cand jocul a inceput;
      4. Jucatorii care au fost loviti sunt eliminati din joc;

Pentru a castiga jocul: eliminati toti adversarii. Castiga echiipa care elimina toti membrii echipei adverse.

Tactici: Atacati in grupuri, altfel riscati sa fiti eliminati mai usor.

BLACKJACK

Sunt necesare urmatoarele

2 baze cu steag;
2 echipe egale numeric;
2 steaguri care sa fie arborate in bazele respective;
fiecare jucator are la dispozitie 21 bile cu vopsea.

Limita de timp sugerata: 20 de minute. Limita poate fi schimbata in functie de marimea terenului de joc, acoperire sau numarul de jucatori.

Reguli de desfasurare:   
      1. Jucatorii nu au voie sa-si imprumute bilele de vopsea;
      2. Cand un jucator si-a terminat bilele de vopsea el este eliminat din joc;
      3. Toti jucatorii trebuie sa-si incblack jackeapa jocul de la baza unde se afla steagul propriu (sau punctul  desemnat a fi punct de pornire)si nu pot parasi aceasta zona decat atunci cand jocul a inceput;
      4. Jucatorii care au fost loviti sunt eliminati din joc;
      5. Daca un jucator este eliminat in timp ce poarta steagul, el trebuie sa lase steagul acolo unde a fost lovit sau sa il agate de cel mai apropiat obiect (nu de alt jucator);
      6. Jucatorii care sunt eliminati nu au voie, prin cuvinte sau gesturi, sa-si indice orice intentii sau localizari ale membrilor echipei adverse;
      7. Cand un jucator poarta steagul, acesta trebuie sa ramana vizibil tot timpul si trebuie carat in mana, legat de mana sau de gat.

Pentru a castiga jocul: capturati steagul echipei adverse si aduceti-l la baza dumneavoastra sau eliminati toti adversarii.

Tactici:Cea mai buna tactica este sa stati impreuna. Un jucator are 21 bile cu vopsea, 2 jucatori pot avea 42 bile cu vopsea, 3 jucatori au 63 bile cu vopsea. Sunt sigur ca ati prins ideea.

ÎMPUSCATI-L PE CAPITAN

Sunt necesare urmatoareleimpusca-l pe capitan

      2 baze cu steag;
      2 echipe egale numeric;
      un membru al fiecarei echipe e ales Capitan;
      echipele sunt duse la bazele proprii;
      capitanul este legat la capatul unei funii de 600 cm; celalalt capat este legat de un obiect imobil (de exemplu un copac);
-pentru a adauga putin antren jocului, Capitanul poate sa nu fie legat, in schimb arma sa este legata;
      *alta varianta este de a limita toti jucatorii la a avea doar 20 bile cu vopsea, in timp ce Capitanul poate avea un numar nelimitat de bile cu vopsea.

Limita de timp sugerata: 30 de minute. Limita poate fi schimbata in functie de marimea terenului de joc, acoperire sau numarul de jucatori.

Reguli de desfasurare:   
      1. Capitanul nu-si poate desface singur funia;
      2. Daca se joaca varianta cu arma legata, Capitanul isi poate abandona arma dar nu poate folosi arma altuia.
      3. Daca folositi optiunea cu vopsea limitata, jucatorii nu-si pot imprumuta bile de vopsea;
      4. Toti jucatorii trebuie sa-si inceapa jocul de la baza unde se afla steagul propriu (sau punctul desemnat a fi punct de pornire)si nu pot parasi aceasta zona decat atunci cand jocul a inceput;
      5. jucatorii care au fost loviti sunt eliminati din joc;
      6. jucatorii care sunt eliminati nu au voie, prin cuvinte sau gesturi, sa-si indice orice intentii sau localizari ale membrilor echipei adverse.

Pentru a castiga jocul:eliminati Capitanul echipei adverse.

Tactici:Desemnati un numar corespunzator de jucatori care sa-l pazeasca pe Capitan la baza unde se afla steagul. Daca se joaca varianta cu arma legata, acest grup trebuie sa stea tot timpul cu Capitanul. Alta tactica este de a avea toata echipa pe pozitie de aparare si sa se astepte cealalta echipa indiferent de cat timp ar lua. Probabil ca si ei incearca acelasi lucru. Echipa cu cel mai mult calm castig de obicei.

 

ATAC SI APARARE

atac si aparareSunt necesare urmatoarele:

      -O echipa este numita "Atacatori"si cealalta "Aparatori";
      -Alegeti o zona unde va puteti apara pentru a numi baza, amplasandu-va steagul;
      -"Aparatorii" trebuie sa aiba restrictie la limitele bazei cu steag;
      -Desemnati limitele care vor da libertate de miscare "Aparatorilor" in afara bazei.

Limita de timp sugerata: 10 de minute. Limita poate fi schimbata in functie de marimea terenului de joc, acoperire sau numarul de jucatori.

Reguli de desfasurare:   
      1. "Aparatorii" nu pot parasi baza cu steag sau ariile unde au fost limitati;
      2. "Atacatorii" pot ataca din orice loc al terenului;
      3. Toti jucatorii trebuie sa-si inceapa jocul de la baza unde se afla steagul propriu (sau punctul desemnat a fi punct de pornire) si nu pot parasi aceasta zona decat atunci cand jocul a inceput;
      4. jucatorii care au fost loviti sunt eliminati din joc;
      5. jucatorii care sunt eliminati nu au voie, prin cuvinte sau gesturi, sa-si indice orice intentii sau localizari ale membrilor echipei adverse.

Pentru a castiga:
-"Atacatori": Smulgeţi steagul din suportul sau. Nu este necesar sa va limitati la limitele bazei.
-"Aparatori": Opriti "Atacatorii"

 

Tactici: Fortele atacatoare trebuie sa fie agresive pentru a castiga. Deoarece aparatorii vor sti ca atacul vine si vor avea o multime de jucatori stand de garda, e bine sa va infiltrati cat mai aproape de adversar pentru a culege informatii despre pozitiile adversarilor. Daca este posibil un atac in valuri, acesta va asigura succesul in acest gen de joc, dar este foarte dificil de organizat.De indata ce se provoaca o slabire a apararii adverse, este important sa fie exploatata imediat, inainte ca apararea sa se reorganizeze.

VÂNATOAREA DE IEPURE

Sunt necesare urmatoarele:

iepurele (o persoana);
Vanatorii (o ceata de oameni);
Un jucator se ofera voluntar sa fie iepure. Pentru a-i acorda un fel de avantaj (sunt sigur ca il va aprecia), aveti 2 optiuni:
      1. iepurele primeste o arma semiautomata plus un obiect pe care il poate folosi ca scut.
      2. iepurele poate avea o cantitate nelimitata de vopsea, iar Vanatorii au numai cate 20 de bile cu vopsea de fiecare jucator.

Limita de timp sugerata: 20 de minute. Limita poate fi schimbata in functie de marimea terenului de joc, acoperire sau numarul de jucatori.

Reguli de desfasurare:   vanatoare de iepure

      1.Daca iepurele are optiunea arma semiautomata /scut, loviturile care nimeresc scutul nu conteaza pentru eliminare;
      2. Iepurele are 3 minute avans pentru a pleca in teren;
      3. Se va da un semnal astfel incat sa stie si iepurele cand a inceput jocul;
      4. Toti Vanatorii incep in acelasi moment si din acelasi loc;
      5. Cand se foloseste optiunea de limitare a mingiilor de vopsea, daca un Vanator ramane fara munitie el este eliminat din joc;
      6. Jucatorii care au fost loviti sunt eliminati din joc;
      7. Jucatorii care sunt eliminati nu au voie, prin cuvinte sau gesturi, sa-si indice orice intentii sau localizari ale iepurelui.

Pentru a castiga:

-Daca esti iepure: "TRAIESTE!!!"
-Daca esti Vanator: elimina iepurele.

Tactici:

-Iepure: Misca-te continuu. Nu sta intr-un loc prea mult timp. Evita grupurile mari de vanatori.
Vanatori: Formati o linie de-a lungul terenului si inaintati. Formati-va cativa jucatori pe postul de "cercetasi". Acestia vor trage la intamplare catre locuri de ascuns mai probabile pentru a-l scoate pe iepure afara din ascunzatoare.

Acest joc este un mod minunat de a incheia o zi de Paintball, mai ales daca jucati varianta cu limitare de munitie. Majoritatea jucatorilor prefera aceasta varianta pentru ca nu dispun de destula munitie pentru un joc "Captureaza Steagul". Acest lucru le da prilejul sa joace cateva jocuri, fara a-si face probleme de munitie.

 

SALVAREA OSTATICILOR

Sunt necesare urmatoarele:

-2 Echipe: "Salvatori"si "Teroristi";
-"Teroristii" aleg unul dintre "Salvatori" pentru a fi "ostatic";
-O baza unde trebuie adus "ostaticul" de catre "salvatori", numită "Sanctuar"
-Sunt desemnate 2 arii de detentie a "ostaticului". Localizarea uneia dintre arii este comunicata "salvatorilor". "Teroristii" nu cunosc care dintre aceste arii a fost comunicată "salvatorilor". "Salvatorii" vor fi nevoiti sa-l salveze pe "ostatic"si sa-l escorteze la "Sanctuar".

Limita de timp sugerata: 30 de minute. Limita poate fi schimbata in functie de marimea terenului de joc, acoperire sau numarul de jucatori.

paintball baia mareReguli de desfasurare:   

      1)"Teroristilor" le sunt oferite 5 minute avans pentru a tranporta "ostaticul" in una dintre cele doua arii;
      2)"Teroristii" sunt anuntati si ei de inceperea jocului;
      3)"Teroristii" nu pot muta ostaticul in afara ariei alese;
      4)"Ostaticul" nu va incerca sa evadeze;
      5)Daca "ostaticul" este lovit, echipa care l-a lovit pierde;
      6)"Ostaticul" trebuie sa fie insotit de cel putin un "salvator" atunci cand ajunge la "Sanctuar", pentru a se termina jocul;
      7)Daca "ostaticul" ramane singur din oricare motiv, dupa ce a fost salvat, el trebuie sa ramana pe loc si sa astepte ca "salvatorii" sa-l gaseasca. Poate striga dupa ajutor, daca vrea;
      8)Jucatorii care au fost loviti sunt eliminati din joc;
      9)Jucatorii care sunt eliminati nu au voie, prin cuvinte sau gesturi, sa indice orice intentii sau localizari ale membrilor echipei adverse.

Pentru a castiga:

-"Teroristi" : Opriti "salvatorii" in intentia lor de a-l duce pe "ostatic" la "sanctuar";
-"Salvatori": Aduceti "ostaticul" la "sanctuar"

Tactici:Trebuie sa localizati "ostaticul", sa estimati numarul de "teroristi"si sa organizati o ambuscada. Trebuie salvat "ostaticul" pe cat de repede posibil si apoi plecati drakului odata de acolo.

 

TINTA:

Reguli de desfasurare:   tinta

-2 tragatori. Cei doi dau cu banul pentru a vedea care dintre ei este primul;
-Primul tragator alege o tinta si trage;
-Daca primul loveste tinta, al doilea este obligat sa loveasca si el;
-Daca al doilea rateaza, primul primeste un punct apoi alege o alta tinta si trage din nou. Daca primul rateaza trage urmatorul, s.a.m.d.

Castiga jucatorul care realizeaza primul X puncte, stabilite de la inceput.

 

PUNE STEAGUL , BUCURA-TE SI PLANGE-TI MORTII

Sunt necesare urmatoarele:

2 baze cu steag;
2 echipe egale numeric;
2 steaguri care sa fie arborate in bazele respective;
jucatorii au dreptul doar la cate 30 de bile cu vopsea.

Limita de timp sugerata: 30 de minute. Limita poate fi schimbata in functie de marimea terenului de joc, acoperire sau numarul de jucatori.

Reguli de desfasurare:   

      1. Jucatorii nu-si pot imprumuta bile de vopsea;
      2. Cand un jucator a terminat munitia este eliminat din joc;
      3. Toti jucatorii trebuie sa inceapa jocul de la baza unde se afla steagul propriu (sau punctul desemnat a fi punct de pornire)si nu pot parasi aceasta zona decat atunci cand jocul a inceput;
      4. Jucatorii loviti sunt eliminati;
      5. Daca un jucator este eliminat in timp ce poarta steagul, el trebuie sa lase steagul acolo unde a fost lovit sau sa il agate de cel mai apropiat obiect (nu de alt jucator);
      6. Jucatorii care sunt eliminati nu au voie, prin cuvinte sau gesturi, sa indice orice intentii sau localizari ale membrilor echipei adverse;
      7. Cand un jucator poarta steagul, acesta trebuie sa ramana vizibil tot timpul si trebuie carat in mana, legat de mana sau de gat.
      8. Jocul se va termina cand purtatorul de steag infige steagul in zona adversarului si jucatorul este gasit curat (neimpuscat);
      9. Cel putin un arbitru trebuie sa dea un semnal scurt pentru a intrerupe jocul pentru verificarea vopselei. Dacă purtatorul de steag este curat, jocul s-a terminat;
      10. Daca purtatorul de steag a fost lovit (impuscat) inainte ca acesta sa ajunga la baza adversa si timpul nu a expirat in timpul verificarii, judecatorul va elimina purtatorul de steag si va muta steagul in afara bazei la aproximativ 25 de picioare (in directia din care a venit) si jocul continua

Pentru a castiga:Înfigeti steagul in baza adversa.

Tactici:Cea mai buna tactica este de a sta  impreuna. Miscati-va continuu. Nu stati intr-un loc pentru mai mult timp. Încercati sa impuscati purtatorul lor de steag si folositi-va de agitatia din tabara lor.

just paintball baia mare

 

               SI NU UITA:

  !!! NU SCOATE MASCA IN TEREN !!!

 

 

 
Joaca Online|Echipament| Vremea | Forum | Contact